vergelijk energieBesparingstips energie

U vindt hier een overzicht met besparingstips energie die u het meest zullen opleveren.

 

 

 

Energielabel

Het energielabel laat zien hoe een apparaat wat betreft zuinigheid aan energie presteert ten opzichte van hetzelfde apparaat van andere merken. Door hier bij de aankoop op te letten, kunt u behoorlijk besparen op de elektriciteitsrekening. De zuinigste koelkast (Energielabel A++) kost jaarlijks € 60 minder aan energie dan één met een C-label, en € 25 minder dan één met een A-label. Informatie over energiezuinige apparaten vind u op energielabel.nl

 

Energieverslinders

Een waterbed kost gemiddeld € 140 per jaar aan stroom, en een airco zo´n € 80. Een oude (van minimaal 10 jaar oud) koelkast vervangen door een nieuwe van hetzelfde type, levert een besparing op van ongeveer € 70 per jaar. Milieu Centraal heeft een overzicht van grote energieverbruikers.

Stand-by stand

Laat u, uw apparatuur zoals de tv, computer, magnetron, geluidsapparatuur ook altijd op de stand-by stand staan? Een gemiddeld huishouden verbruikt daardoor jaarlijks 400 tot 550 kWh. Dat komt neer op € 80 tot € 110 per jaar meer op de elektriciteitsrekening. Grofweg de helft hiervan kunt u besparen door de apparaten ‘echt’ uit te zetten met de aan/uitknop, of desnoods door de stekker eruit te halen. Op energielastenverlager.nl kunt u precies uitrekenen wat u kunt besparen door uw apparaten uit te zetten.

Energierekening vergelijken

Vergelijk uw energierekening. Hiermee kunt u op jaarbasis al enkele honderden euro’s besparen.