Wat is een autoverzekering

Welke soorten autoverzekering zijn er?

Een autoverzekering die kennen we in vele varianten. De dekking van een autoverzekering is hoofdzakelijk te onderscheiden in de volgende vormen: WA-verzekering,WA-beperkt casco en WA-volledig casco. Andere benamingen die ook voorkomen  zijn WA-plus en WA-extra en Wa-allrisk. De dekkingen die aangeboden worden zijn per verzekeraar verschillend. De WAM verzekering ook wel WA-verzekering genoemd is een verplichte verzekering voor elke eigenaar van een motorrijtuig. Zorg dus ten alle tijden dat uw motorrijtuig is verzekerd. Is uw motorrijtuig niet verzekerd dan loopt u de kans op een boete van het RDW. (Rijksdienst voor het Wegverkeer.)

Hier kunt u direct uw Autoverzekering vergelijken en de goedkoopste autoverzekeraar die het beste bij u past vinden.

Wat is een WA verzekering

Een verplichte wettelijke aansprakelijkheids verzekering voor schade die u toebrengt aan derden met uw motorrijtuig.

Wat is Wa beperkt casco, WA-plus, WA-extra

Verplichte verzekering voor schade die u toebrengt aan derden met uw motorrijtuig en een  beperkt aantal schades aan uw eigen motorrijtuig zoals ruitschade, botsing met loslopende dieren, brand, diefstal en storm.

Wat is Wa volledig casco, WA all-risk

Verplichte verzekering voor schade die u toebrengt aan derden met uw motorrijtuig. De meeste schades aan uw motorrijtuig zoals ruitschade, botsing met loslopende dieren, brand, diefstal en storm en alle van buitenkomende onheilen.

Schadevrije jaren berekenen en de terugval in de bonus malusladder na een schade.

In minder dan twee minuten wordt in het filmpje van verzekeruzelf.nl een duidelijke uitleg gegeven over schadevrije jaren terugval in de bonus malusladder. Onderstaand het filmpje schade vrije jaren berekenen en terugval in schade vrije jaren. Autoverzekering Verzekeruzelf

U kunt uw specifieke omschrijving van de dekkingen terugvinden in uw polisvoorwaarden. De ene verzekeraar biedt net een uitgebreidere dekking dan de andere verzekeraar. In sommige gevallen zal er bij bepaalde schades een eigen risico gehanteerd worden. De polisvoorwaarden van de verzekeraars kunt u vinden op de site van MoneyView. Polisvoorwaarden online.

Overzicht autoverzekeraars

ANWB, Centraal beheer, FBTO, Inshared, Kruidvat verzekeringen, Meeus, Nationale Nederlanden,OHRA, Delta Loyd, Univé, Verzekeruzelf, Witgeld, Zelf